Fiskets hus

FISKETS HUS

Fiskets hus är som att komma hem, eller HEJM som det ju heter på dialekt. Hem till de lokala råvarorna, hem till rötterna, hem till drömmen om att skapa något större genom samarbeten och nytänk. Fiskstranden har varit ett hem för en lång rad fiskebåtar under decennier. Nu byggs här Fiskets hus. Ett hem för fisk- och delibutiken Fiskdisken, Österbottens fiskarförbund och restaurangen HEJM - en restaurang som serverar vegetariskt, kött och fisk, helt enligt säsong.

Fiskets hus skapas med österbottniska krafter. I slutet av sommaren 2019 öppnar vi våra dörrar för ER så att vi tillsammans ska känna oss som hemma. Vi alla är redo att se till att du som kund alltid skall mötas av vår värme och uppskattning, få god service och fantastiska smakupplevelser både till vardags och till fest! Välkomna till restaurangen HEJM, fisk- och delibutiken Fiskdisken och Österbottens fiskarförbund!

RESTAURANG HEJM

Välkommen till Vasas nya vardagsrum! 

HEJM erbjuder en helhetsupplevelse i avslappnad och varm miljö med personlig service. Som att komma hem. För oss som skapar helhetsupplevelsen är vällagad mat som utgår från traditionella metoder och som grundar sig i ett klassiskt arbete viktigt, men med en modern touch. Vi älskar att jobba tillsammans med lokala producenter och vår meny kommer att bestå av allt från vegetariskt till kött och fisk. Vi vill erbjuda nått för alla smaker.

Välkomna HEJM!

önskar Mattias Åhman, Simon Selin, Anna Lundberg, Michael Björklund

Läs mer ›

FISKDISKEN

Välkommen till fisk- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet.

En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Fiskdisken då du vill tillreda dina middagar själv, vill beställa en smörgåstårta, ta dig en fisksmörgås som enkelt mellanmål, eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag. 

Välkommen!

önskar Isabella Asplund

Läs mer ›

ÖSTERBOTTENS FISKARFÖRBUND RF.

Vi är en aktiv rådgivnings- och utvecklingsorganisation som arbetar med den österbottniska fiskenäringen i fokus. Förbundet sprider information om fisk, det kommersiella fisket och fritidsfisket. Förbundet ger också råd i frågor som berör förvaltning, lagstiftning med mera.

Välkommen!

önskar Guy Svanbäck och Stefan Råback

Läs mer ›