Pohjanmaan kalastajaliitto

POHJANMAAN KALASTAJALIITTO

Österbottens fiskarförbund rf. on aktiivinen neuvonta- ja kehitysorganisaatio, jonka työ keskittyy pohjanmaalaiseen kalastuselinkeinoon. Järjestö jakaa tietoa kalasta ja kalastuksesta niin elinkeinona kuin harrastuksenakin. Järjestö antaa myös neuvoja mm. hallintoon ja lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä.

Kalastuksen talossa pohjanmaalainen kalastuselinkeino saa uutta näkyvyyttä. Yhdessä ravintolan ja kala- ja herkkupuodin kanssa voidaan kehittää yhteistyötä, jonka tuloksena voi olla esimerkiksi uudenlaisia ruoka-annoksia, jotka pohjaavat vähemmän käytettyihin kalalajeihin. 

Nyt myös vuosittain kesäkuun alussa järjestettävä Kalastuksen päivä saa uuden, luonnollisen kotipaikan. Yhdessä HEJM-ravintolan ja Fiskdiskenin kanssa liitto voi panostaa myös pienempiin yleisötapahtumiin. Odotamme saavamme monia synergiaetuja Kalastuksen talon eri toimijoiden välisestä yhteistyöstä. 

Kalastuksen talo keskittyy kalaan monella eri tasolla, mikä antaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nostaa yleisön käsitystä kalastuksesta elinkeinona. 

Österbottens Fiskarförbund rf., Guy Svanbäck ja Stefan Råback